Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυκλική οικονομία

Περίπτερα 9 & 10 - Υπαίθριοι χώροι Β07, Β08 & Β10

Ανακύκλωση - Ενέργεια - Δόμηση

Είναι μια εκθεσιακή ενότητα αφιερωμένη στον οικολογικό σχεδιασμό, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας. Συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές εταιρίες, επιχειρήσεις και φορείς που παρουσιάζουν πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξειδικευμένες εφαρμογές, νέες τεχνολογίες αλλά και προϊόντα που απευθύνονται στον απλό καταναλωτή. Παράλληλα, ο επισκέπτης αυτής της ενότητας, μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη δόμηση και εν γένει τις «πράσινες» υποδομές.

Επιπλέον, η HELEXPO, με ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα περιβαλλοντικά θέματα, υιοθετώντας το σύνθημα FORWARD FOR GREEN, φιλοξενεί στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, ενδιαφέρουσες δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση στην πράξη. Οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη ενότητα, μπορούν να επισκεφτούν το Περίπτερο 10 και τους υπαίθριους χώρους Β7, Β8, Β10.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΩΝ

Η CIGARET CYCLE AMKE σε συνεργασία με την HELEXPO θα εφαρμόσει στην 86η ΔΕΘ το πρωτοπόρο στην Ελλάδα, πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Οι επισκέπτες καπνιστές της φετινής ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρα σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία σε ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο. Στη συνέχεια, θα γίνεται αποκομιδή με την υποστήριξη της εταιρίας IFS IPIROTIKI και καταμέτρηση των αποτσίγαρων από την CΙGARET CYCLE, η οποία και θα τα προωθεί σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Από την καταμέτρηση των αποτσίγαρων θα προκύψουν στατιστικά στοιχεία για την ποσότητα των αποτσίγαρων και τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών (λίπασμα και βιομηχανικό πλαστικό) που θα παραχθούν, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (καθαρό νερό σε m3 που δεν θα μολυνθεί από τα αποτσίγαρα) για το περιβάλλον.
https://cigaretcycle.org/

«Μιλώντας για την Κυκλική Οικονομία»

O Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) με την παρουσία του στην 86η ΔΕΘ, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει οικονομικά και κοινωνικά νέους, γυναίκες και παιδιά, διοργανώνοντας και προσφέροντας, με την υποστήριξη της HELEXPO, μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων βασισμένα στην Κυκλική Οικονομία και την Πράσινη Ανάπτυξη. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας και μη τυπικής εκπαίδευσης, οι επισκέπτες της ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν με ευχάριστες και διαδραστικές δραστηριότητες έννοιες όπως το πράσινο στο αστικό περιβάλλον και τη βιωσιμότητα των πόλεων, την ανακύκλωση, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης." Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Περίπτερο 10. 
https://www.sege.gr/

Πρόγραμμα Εργαστηρίων