Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυκλική οικονομία

Περίπτερα 9 & 10 - Υπαίθριοι χώροι Β07, Β08 & Β10

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ANAΚΥΚΛΩΣΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΔΟΜΗΣΗ

Είναι μια εκθεσιακή ενότητα αφιερωμένη στον οικολογικό σχεδιασμό, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας. Συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές εταιρίες, επιχειρήσεις και φορείς που παρουσιάζουν πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξειδικευμένες εφαρμογές, νέες τεχνολογίες αλλά και προϊόντα που απευθύνονται στον απλό καταναλωτή. O επισκέπτης αυτής της ενότητας, μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη δόμηση και εν γένει τις «πράσινες» υποδομές.

FORWARD FOR GREEN για δεύτερη συνεχή χρονιά…

Η HELEXPO, με ενδιαφέρον και ευαισθησία για περιβαλλοντικά θέματα, υιοθετώντας το σύνθημα FORWARD FOR GREEN στην περσινή διοργάνωση τηςΔΕΘ, συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με την CIGARET CYCLE AMKE - πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων (#gopafree).

Οι επισκέπτες καπνιστές και της ΔΕΘ, θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρά τους σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία του εκθεσιακού κέντρου.

Η αποκομιδή και η καταμέτρηση των αποτσίγαρων θα γίνει με το πέρας της 87ης ΔΕΘ από την CΙGARET CYCLE, η οποία και θα τα προωθήσει σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση.

Αποτελέσματα περσινής αποκομιδής αποτσίγαρων - 86η ΔΕΘ

30 ειδικοί κάδοι/9ημέρες/50.000 αποτσίγαρα: Χάρισαν 12 κιλά λίπασμα στην ανθοκομία και 38 κιλά πρώτης ύλης για νέα βιομηχανικά προϊόντα, ενώ 350 m3 (κυβικά) νερού – γλυκού ή αλμυρού – σώθηκαν από τη ρύπανση των αποτσίγαρων.