Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
eGaming στην 85η ΔΕΘ!

85η ΔΕΘ - eGaming

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης υποδέχεται ξανά το eGaming powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Περίπτερο 17, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά gaming events στην Ελλάδα που έθεσε τα θεμέλια για την καθιέρωσή τους σε επίπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Από το 2014 και κάθε επόμενη χρονιά, αποτελεί τοπ προορισμό για τους επισκέπτες της ΔΕΘ, οι οποίοι ξεπερνούν τις 100.0000 σε κάθε διοργάνωση λαμβάνοντας επαίνους.

Το eGaming υπήρξε σημείο σταθμός για το gaming στην Ελλάδα, καθώς φιλοξένησε για πρώτη φορά εταιρείες από το εξωτερικό (Ubisoft, Bandai, Nintendo), οι οποίες μοιράστηκαν με τους Έλληνες επισκέπτες κώδικα ακυκλοφόρητων παιχνιδιών τους, όπως: Tekken 7, Assassin’s Creed Origins, South Park Stick of Truth, For Honor, NBA2K και άλλα πολλά. Επίσης, υποδέχτηκε την πρώτη εκθεσιακή εμφάνιση της Nintendo στην Ελλάδα, την παγκόσμια αποκάλυψη του νέου λογότυπου της Alienware, την πρώτη παρουσίαση-δοκιμή από το κοινό των κονσoλών Xbox One S|X, πρωτοποριακά VR activation με το AMANDA Project κ.ά.

Το event περιλαμβάνει πανελλήνια τουρνουά eSports από το Gameathlon - το μεγαλύτερο gaming event της χώρας, εκθεσιακό κομμάτι αφιερωμένο σε νέους τίτλους (ακυκλοφόρητοι και μη) και νέες τεχνολογίες, παρουσιάσεις gaming εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, spotlight σε Έλληνες δημιουργούς και διαγωνισμούς για ανερχόμενους developers και artists. Παράλληλα, φιλοξενεί το YouTour, το πιο μεγάλο meet & greet με influencers και καλλιτέχνες στην Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες δράσεις.

Το φετινό eGaming powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ διοργανώνεται από το CowboyTV με τη στενή συνεργασία και υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΕΚΟΜΕ, display partner την Samsung και esports partner, InSpot, σε μια εκδήλωση 100% covid-free. Η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων είναι βασική προτεραιότητα και η είσοδος στην εκδήλωση θα υπάγεται σε αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα απ’ ότι οι ερευνητές στο Resident Evil.