Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίκεντρο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων η 87η ΔΕΘ στο τελευταίο τετραήμερο λειτουργίας της

Επίκεντρο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων η 87η ΔΕΘ στο τελευταίο τετραήμερο λειτουργίας της

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου σήμερα στις 21:30 στα Music Events Live

Εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 87ης ΔΕΘ κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραημέρου λειτουργίας της, που ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συνυπάρχουν με τις επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που εξελίσσονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Χθες το βράδυ οι επισκέπτες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη σκηνή των Music Events Live το βραβευμένο musical tribute «One Night Of Tina», που έχει ταξιδέψει με το αυθεντικό cast του West End σε 26 χώρες και έχει μαγέψει χιλιάδες θεατές.

Σήμερα στη σκηνή των Music Events Live ανεβαίνουν η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου για να μας “ταξιδέψουν” με τα τραγούδια, που τους έχουν καθιερώσει, ενώ μαζί τους θα είναι και ο Χάρης Μακρής. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Την ίδια στιγμή η μόδα θα λάμψει αύριο από τις 18.00 έως τις 21.00 με επίδειξη γυναικείων, αντρικών ενδυμάτων και αξεσουάρ, ενώ δυο μέρες αργότερα την Κυριακή, στις 12.00 το παιδικό ένδυμα θα έχει την τιμητική του. Επίκεντρο αυτών των επιδείξεων μόδας το περίπτερο 16, όπου το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά, μία ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, το Thessfashion, στο οποίο συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρωτότυπο εγχείρημα του ΒΕΘ είναι περί τις 40, ενώ η ειδική αυτή συμμετοχή του ΒΕΘ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Elevate Fashion.

Παράλληλα από σήμερα και μέχρι την Κυριακή διοργανώνεται μέσα στην 87η ΔΕΘ η 2η Συλλεκτική EXPO 2023 με στόχο την έκθεση, την ανταλλαγή και την προώθηση συλλογών και αντικειμένων από εμπόρους και συλλέκτες. Τα κύρια εκθέματα αφορούν σε νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, παράσημα, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, παιχνίδια, βιβλία, ρολόγια, ντοκουμέντα, αρχειακό υλικό, δίσκοι βινυλίου, τηλεκάρτες, αλλά και κάθε είδους συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης. Η 2η EXPO 2023 περιλαμβάνει περίπτερα για εκθεσιακή προβολή αντικειμένων, αλλά και εμπορικά περίπτερα με αντικείμενα προς πώληση, ενώ φιλοξενείται στο Περίπτερο των Εθνών (Νο 6).

Ακόμη το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 έως τις 19:00 σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι, που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας, Βουλγαρίας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα από τις 17:00 το Κουκλοθέατρο της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου της Βουλγαρίας, στις 19:00 την National Academy of Music’s Jazz Band και στις 20:15 τον Ακροβατικό Αθλητικό Όμιλο ΤΣΣΚΑ.

Στο Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα, διοργανώνονται σήμερα (από τις 19:00-21:00) αγώνες μεταξύ κοριτσιών, ηλικίας 12-15 ετών, από ομάδες και ακαδημίες της Θεσσαλονίκης.

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Χορηγός Τηλεπικοινωνιών η NOVA, Χορηγός της 87ης ΔΕΘ είναι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Επίσημη Μπύρα της 87ης ΔΕΘ είναι η Νύμφη,

Επίσημος πάροχος μετακινήσεων η Autohellas Hertz, Επίσημο Αναψυκτικό της 87ης ΔΕΘ το Λουξ, Χορηγός φυσικού μεταλλικού νερού της 87ης ΔΕΘ το νερό Πηγή ΟΛΥΜΠΟΥ και Official IT Partner η Epsilon SingularLogic.

Στα Music Events Live Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα Capsis Hotels, Χορηγός των Vip Μετακινήσεων η Limousines Greece VIP Services, Χορηγός Μετακινήσεων η Taxi Way και Χορηγός Catering η Samiotakis.