Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

Κορύφωση της κίνησης και του ενδιαφέροντος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία της Ελένης Φουρέιρα.

Το δεύτερο και πιο συναρπαστικό Σαββατοκύριακο της 84ης ΔΕΘ μόλις ξεκίνησε και είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την έκθεση να σπεύσουν. Οι επισκέπτες κατέκλυσαν χθες όλα τα σημεία του εκθεσιακού κέντρου και έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε μία ακόμη μεγάλη ΔΕΘ τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Το μουσικό κομμάτι της διοργάνωσης «σφραγίστηκε» χθες με την μοναδική Ελένη Φουρέιρα, η οποία μαζί με τον Αναστάσιο Ράμμο, συγκέντρωσε πολλούς χιλιάδες θαυμαστές της στην συναυλία της, στην κεντρική σκηνή της ΔΕΘ. Οι θαυμαστές της την ανέμεναν μπροστά από την σκηνή αρκετές ώρες πριν καν ξεκινήσει η συναυλία.

Απόψε στην ίδια σκηνή στις 21:00 ο Μάκης Δημάκης, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Βασίλης Δήμας θα προσθέσουν την δική τους «πινελιά» στα μοναδικά βράδυα της ΔΕΘ. Το σερί των ιδιαίτερα πετυχημένων συναυλιών της φετινής διοργάνωσης θα κλείσει αύριο στις 21:30 η Πάολα και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις της 84ης ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με δεκάδες δράσεις φορέων, συλλόγων, Πανεπιστημίων, Επιμελητηρίων κα. Ενδεικτικά σήμερα, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποιεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ισάριθμες εταιρείες (από τις 11:00-13:00, από τις 13:30-15:30 και από τις 16:00-18:00) στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» (αίθουσα Ολυμπιάς). To Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συνεχίζει και αύριο τον κύκλο των επίκαιρων εκδηλώσεων του πάντα στον ίδιο χώρο (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αίθουσα Ολυμπιάς).

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν όλο το Σαββατοκύριακο ΑΕΙ από όλη την χώρα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) στο περίπτερο 14 (αίθουσα Akademia). Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο «Πώς σε λένε;» για μαθητές του σχολείου -τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού- και τους γονείς/συνοδούς τους διοργανώνει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τις 18:30-20:30 στο Περίπτερο 13 (stand 21).

Από την πλευρά του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα στις 17:00 και αύριο στις 19:00 πραγματοποιούν εκδηλώσεις με επίκεντρο τις Startups και το OK!Thess Info Day (στο περίπτερο 12). Μοναδικές χορογραφίες και εντυπωσιακά κοστούμια χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις της Τιμώμενης Χώρας, Ινδίας, η οποία όλο το Σαββατοκύριακο θα «γοητεύσει» τους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ στην υπαίθρια σκηνή στο περίπτερο 13.

Με διπλάσιες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση ξεκινά σήμερα και το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ, το οποίο διοργανώνει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) με την αμέριστη υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo. Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων του Ράλλυ θα διεξαχθεί σήμερα από τις 14:00-18:00 στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα, στις 20:30. Ο τερματισμός του Ράλλυ και η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί αύριο στη νότια πύλη της ΔΕΘ από τις 13:00-18:00.

Το πρόγραμμα όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο thessalonikifair.gr

Η βιομηχανία Παπαστράτος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ, Επίσημο Ποτό της 84ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola, Επίσημος Αερομεταφορέας η Qatar Airways, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Μπύρα της 84ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και Ιατρικός Υποστηρικτής της 84ης ΔΕΘ είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσημα ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Επίσης στα Music Events Χορηγός Catering είναι η εταιρεία Σαμιωτάκης, ενώ VIP Transfers Sponsor είναι ο όμιλος Παχούμη και η θυγατρική του Limousines Greece.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Το σημερινό και αυριανό ωράριο της 84ης ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.