Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γεύσεις Ελλάδας

"Γωνιά Γαστρονομίας" - Περίπτερο 4

Η «Γωνιά Γαστρονομίας», η μεγαλύτερη θεματική έκθεση γαστρονομίας στη Βόρεια Ελλάδα, έχει προετοιμάσει μία γιορτή αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων.

Η έκθεση αναπτύσσεται στο Περίπτερο 4, σε έναν χώρο 600 τ.μ., όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν ποιοτικά προϊόντα, ζωικής και φυτικής προέλευσης, παραδοσιακά και γκουρμέ, από όλη την Ελλάδα: χειροποίητα ζυμαρικά, αρωματικά ελαιόλαδα, σπιτικά αλλαντικά, γευστικές μαρμελάδες και μέλι, γλυκίσματα πρωτότυπα και παραδοσιακά, όσπρια, μυρωδάτα βότανα και αμέτρητα ακόμα προϊόντα από την Ημαθία, τη Μακεδονία, τη Μεσσηνία, την Κρήτη, τις Σέρρες και κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Η «Γωνιά Γαστρονομίας» αποτελεί τμήμα της διαφημιστικής εταιρείας BUTTERFLY communication και διενεργείται σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO. Στόχος της διοργάνωσης είναι η έκθεση να αποτελέσει σημείο συνάντησης των Ελλήνων παραγωγών με Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους, διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών και συνεργασιών τους στον χώρο της γαστρονομίας. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως χώρος ανάδειξης, προώθησης και πώλησης των προϊόντων τους στους χιλιάδες επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ.

"Η Ελλάδα στο πιάτο μας" - Περίπτερο 17

Είναι η θεματική ενότητα που έχει στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης στο ευρύ κοινό. Ο εγχώριος, πρωτογενής τομέας παραγωγής μπαίνει στο επίκεντρο με παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες που προωθούν τις τοπικές γεύσεις, τα εκλεκτά προϊόντα και την πλούσια γαστριμαργική κουλτούρα της Ελλάδας.

Το περίπτερο 17 φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με αντιπροσωπευτικά τρόφιμα και ποτά από τα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας.