Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
“Μαγικές” οι ημέρες της 86ης ΔΕΘ - Ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα και την Ασπασία Στρατηγού απόψε στη σκηνή των συναυλιών της ΔΕΘ - Εντυπωσιάζει το Περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

“Μαγικές” οι ημέρες της 86ης ΔΕΘ - Ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα και την Ασπασία Στρατηγού απόψε στη σκηνή των συναυλιών της ΔΕΘ

Εντυπωσιάζει το Περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Διοργάνωση αντάξια των μεγαλύτερων ΔΕΘ του παρελθόντος είναι η 86η διοργάνωση της, η οποία συνεχίζεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η Έκθεση αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη τη χώρα και ικανοποιεί όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις.

Χθες βράδυ σε μία συγκλονιστική βραδιά οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης παρουσίασαν μια επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, βασισμένη στη μουσική μας παράδοση.

Απόψε στις 21:30 στη σκηνή της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί συναυλία Μνήμης και Τιμής με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, του συγκροτήματος Εστουδιαντίνα και της Ασπασίας Στρατηγού, επίσης για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Η σημερινή συναυλία συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, τη ΔΕΘ-Helexpo και το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της ΔΕΘ.

Ελκυστική είναι η ΔΕΘ και για τους μικρούς φίλους της, οι οποίοι μπορούν να την ανακαλύψουν επιβαίνοντας μαζί με τους γονείς τους επάνω στο μικρό τρενάκι, το οποίο διατρέχει τους υπαίθριους χώρους του εκθεσιακού κέντρου.

Οι νεότερες ηλικίες “μαγνητίζονται” και από τα εντυπωσιακά εκθέματα υψηλής τεχνολογίας του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι προσομοιωτές των κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών RAFALE και F35, καθώς και η αναλυτική οπτικοακουστική παρουσίαση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεντρώνουν πολλούς φίλους της Έκθεσης.

“Ιπτάμενες δυνατότητες” δεν έχουν μόνο οι εξομοιωτές των αεροσκαφών, αλλά και τα γεράκια στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου τα “happenings“ είναι συνεχή και οι…ουρές από επισκέπτες καθημερινό φαινόμενο.

Εκτός από τις συναυλίες, ο πολιτισμός βρίσκει την καλύτερη αποτύπωση του στις θεατρικές δράσεις και στην πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας στο περίπτερο (Χώρος Ιδιαίτερης Προβολής- Stand:01 δίπλα στην πύλη Συντριβανίου) του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το κοινό που επισκέπτεται το περίπτερο του ΚΘΒΕ έχει την ευκαιρία να ξανασυστηθεί με έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς των Βαλκανίων και να γνωρίσει τη νέα του ταυτότητα την οποία χαρακτηρίζει το τρίπτυχο: Ανανέωση- συμπερίληψη- εκσυγχρονισμός.

Πολυδιάστατο και επίκαιρο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ που περιλαμβάνει από εκδηλώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών μέχρι και εκδηλώσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βλέπε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων)

Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης ΔΕΘ είναι η βιομηχανία Παπαστράτος, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ,

Official IT Partner η Singular-Logic και Μπύρα της 86ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Χορηγός Φιλοξενίας των Music Events είναι το Capsis Hotel, Χορηγός των VIP Μετακινήσεων η Limousines VIP Services Greece, Χορηγός των Μετακινήσεων η Drive και Χορηγός του Catering η Samiotakis.

Χρυσός χορηγός του αφιερώματος της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» είναι η εταιρεία IPIROTIKI FACILITY SERVICES και υποστηρικτής η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Τις καθημερινές η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.