Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι τομείς αιχμής της Βουλγαρικής οικονομίας στην 87η ΔΕΘ

Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Βουλγαρίας, οι παραγωγικοί κλάδοι που η γειτονική χώρα “πρωταγωνιστεί” και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, που αναβαθμίζεται συνέχεια, θα αποτυπωθούν μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 9-17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η αρτιότερη δυνατή προετοιμασία της εκθεσιακής συμμετοχής της Βουλγαρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO στη Σόφια την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής και η Υπεύθυνη για τη Συμμετοχή της Τιμώμενης Χώρας από την πλευρά της ΔΕΘ-HELEXPO, Κατερίνα Τραπτσιώνη, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev, με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Mariya Gabriel, με τον Υπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, Bogdan Bogdanov, με τον Γραμματέα Οικονομικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Hristo Alexiev, με τον Managing Director της INTEREXPO, Ivan Ivaylo και με την εκπρόσωπο της Bulgarian National Television (BNT), Adelina Stoicheva.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμη ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βουλγαρία, Μάριος Λυμπερόπουλος και ο Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας & Νησιωτικότητας και Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, Γιώργος Κρεμλής.

Η προετοιμασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από το Υπουργείο Οικονομίας, που έχει αναλάβει το σχετικό συντονισμό και την προετοιμασία του περιπτέρου της χώρας.

Οι τομείς της Βουλγαρικής οικονομίας, που θα παρουσιαστούν στην 87η ΔΕΘ είναι τεχνολογία και ICT, ενέργεια και περιβάλλον, τουρισμός, αυτοκινητοβιομηχανία, logistics, εκπαίδευση, δημόσιες υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Βουλγαρική συμμετοχή θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις και μάλιστα στο επίπεδο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα διοργανωθεί Ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ με κύριες θεματικές την ψηφιακή συνδεσιμότητα και τα κοινά project σε τουρισμό, υποδομές, ναυτιλία και ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη προβολή της διοργάνωσης της 87ης ΔΕΘ και της συμμετοχής της Βουλγαρίας από εθνικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα της γειτονικής χώρας, σε συνεργασία και με το δίκτυο συνεργατών της ΔΕΘ-HELEXPO στα Βαλκάνια.