Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αφιέρωμα «Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι»

Κύτταρο 2 - Ισόγειος χώρος, κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»

Αφιέρωμα: «Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι»H καλλιτεχνική τριλογία της Μυκονιάτισσας Μαρίνας Πετρή τιτλοφορείται «Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» και αποτελεί πολιτιστικό αφιέρωμα στην 87η ΔΕΘ με την Αιγίδα του ΕΣΕ (Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων) και την υποστήριξη της ΔΕΘ - HELEXPO.

Η εικαστικός - συγγραφέας κ. Μαρίνα Πετρή, έχει εντρυφήσει από τα νεανικά της χρόνια στη ζωή και το έργο της διάσημης σοπράνο και τα αποδίδει εικαστικά σε καμβά με λάδι και ακρυλικό, σε χαρτί με κολάζ και με digital art, όπως και σε μια σειρά πόστερ που αποτυπώνουν τις «δώδεκα σοφές φράσεις της Μαρίας Κάλλας». Στο ομώνυμο βιογραφικό βιβλίο που έκδωσε η δημιουργός για την σοπράνο, παρουσιάζει την ψυχοσύνθεση της με μια pop art εικονογράφηση που αναδεικνύει τη μοναδικότητα της μεγάλης ντίβας.

Η περφόρμανς που θα παρουσιάζεται στο αφιέρωμα καθημερινά η ώρα 19:00, περιέχει ένα σύνολο από βίντεο και εικόνες από την περίοδο της ζωής της Κάλλας στην Ελλάδα του ‘20, στη νέα γη που την φιλοξένησε, τη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλη τη διαδρομή της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο.