Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παράλληλες Εκδηλώσεις της Τιμώμενης Χώρας

Παράλληλες Εκδηλώσεις της Τιμώμενης Χώρας

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του περιπτέρου, θα συμμετέχουν οι φημισμένοι Wladigeroff Brothers και τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής της Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία είναι περιφερειακός ηγέτης στη δημιουργία οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022, η χώρα ηγείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με πάνω από 1.600 νεοφυείς επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες του περιπτέρου της της Βουλγαρίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει περισσότερα από 4,5 Petaflops, που ισοδυναμούν με 4,5 τετράκις εκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Ο βουλγαρικός υπερυπολογιστής κατατάσσεται στην λίστα TOP500 των πιο ισχυρών συστημάτων υπερυπολογιστών στον κόσμο και τοποθετεί τη Βουλγαρία στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών υψηλής τεχνολογίας, μετατρέποντάς την σε ψηφιακό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, προγραμματίζονται παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής στην φαρμακευτική, την ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν ακόμη, να πάρουν μέρος σε επιδείξεις και εργαστήρια χειροτεχνίας για εικονογράφηση σε γυαλί, ύφασμα και κεραμικά από την Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σόφιας, του Sliven και της Tryavna.

Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Βουλγαρίας, θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να απολαύσουν:

 

  • το κουαρτέτο εγχόρδων της φιλαρμονικής της Σόφιας
  • το κουαρτέτο εγχόρδων Frosch
  • jazz μπάντα της Εθνικής Ακαδημίας της Μουσικής “Prof. Pancho Vladigeroc”
  • το φημισμένο Ballet Arabesque
  • puppet show από την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου (NAFTA),
  • το CSKA Sports Club ακροβατικών
  • παιδικό μουσικό συγκρότημα με γκάιντες
  • και ακόμη ζωντανή παραδοσιακή μουσική και επιδείξεις παραδοσιακών χορών

Αναλυτικό Πρόγραμμα