Skip to main content
Υψηλές… θερμοκρασίες στο τελευταίο τριήμερο της 86ης ΔΕΘ  Κάλεσμα σε όσους δεν την επισκέφτηκαν  ακόμα να σπεύσουν

Υψηλές… θερμοκρασίες στο τελευταίο τριήμερο της 86ης ΔΕΘ Κάλεσμα σε όσους δεν την επισκέφτηκαν ακόμα να σπεύσουν

Απόψε στη σκηνή των music events ο Δήμος Αναστασιάδης με την Demy και τους Kings

Στην τελική ευθεία μπαίνει η 86η ΔΕΘ, που Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανεβάζει ρυθμούς και θερμοκρασία και προσκαλεί όσους δεν την επισκέφθηκαν ακόμα να σπεύσουν. Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει τη διοργάνωση-θεσμό, που φέτος επέστρεψε δυναμική και πολυσυλλεκτική.

Χθες στη σκηνή των Music Events βρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας με το συγκρότημα Εστουδιαντίνα και την Ασπασία Στρατηγού σε μια συναυλία Μνήμης και Τιμής για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η συναυλία, που συνδιοργανώθηκε από τον Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, τη ΔΕΘ-Helexpo και το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, έμοιαζε με ταξίδι στον χρόνο και συγκίνησε το κοινό.

Απόψε στις 21:30 έρχονται στην 86η ΔΕΘ ο Δήμος Αναστασιάδης με την Demy και τους Kings, έτοιμοι να ξεσηκώσουν το νεανικό κοινό και όχι μόνο. Οι επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στη διοργάνωση.

Εν τω μεταξύ με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγει ο κόσμος από το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο περίπτερο 6. Τόσο το οπτικοακουστικό αφιέρωμα «Αιών… εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» που συνδιοργανώνουν ΔΕΘ-

Helexpo και ΚΕΔΕ όσο και η περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «1922-2022: κύματα προσφυγιάς, κράματα μνήμης» έχουν εντυπωσιάσει και συγκινήσει το κοινό. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αφιέρωμα «100 χρόνια από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη» στο περίπτερο 1.

Την ίδια στιγμή η θεματική ενότητα Γαστρονομία & Διατροφή προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει και να γευτεί τα ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τοπικές παραγωγές, αλλά και συνταγές που παίρνουν σάρκα και οστά στα περίπτερα 4 και 5.

Αύριο Σάββατο ξεκινά και το Eurice Festival ΔΕΘ 2022 «Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον» που θα περιλαμβάνει μαγειρικές επιδείξεις και γευστική δοκιμή 12 μοναδικών συνταγών από διακεκριμένους chef της πόλης, την Rice Ambassador, Ντίνα Νικολάου και έναν Ισπανό chef που θα ετοιμάσει αυθεντική παέγια για το κοινό.

Πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ, όπου πρωταγωνιστούν το Elevate Greece, το «Αθηνά» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, Επικοινωνιών και της Γνώσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βλέπε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων).

Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης ΔΕΘ είναι η βιομηχανία Παπαστράτος, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Official IT Partner η Singular-Logic και Μπύρα της 86ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Χορηγός Φιλοξενίας των Music Events είναι το Capsis Hotel, Χορηγός των VIP Μετακινήσεων η Limousines VIP Services Greece, Χορηγός των Μετακινήσεων η Drive και Χορηγός του Catering η Samiotakis.

Χρυσός χορηγός του αφιερώματος της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: «Aιών… εν Ιωνία, Θράκη και

Πόντω» είναι η εταιρεία IPIROTIKI FACILITY SERVICES και υποστηρικτής η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Τις καθημερινές η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.